Hjem » Fotoutstilling om trebedriftene på Amfi OTI

Fotoutstilling om trebedriftene på Amfi OTI

23.06.2021

Treindustrien har en lang og interessant historie i dalføret. Og i dag har vi bedrifter som i aller høyeste grad driver trebransjen videre med stor entusiasme og dyktighet. Lørdag foretok nestor i trebransjen, Johan Martin Lium, åpninga av bildeutstilling på Amfi OTI i Orkanger.

Johan Martin Lium var daglig leder i Ole Lium Møbelverksted fra 1980 til 2013, og er fortsatt med i bedriftens styre. Ole Lium Møbelverksted kunne feire 90 år i 2020 og ga i forbindelse med dette ut jubileumsboka "Fra mål til møbel i 90 år".

Bildeutstillinga finner du i Tregruppens visningsrom på Amfi OTI. Tregruppen er et samarbeidsforum mellom: Ole Lium Møbelverksted, Fossline, FossPlater, Skjetne Design, Orkla Laft, AG TREMeldal videregående skole og Midtnorsk Opplæring. Under Orkangerdagene 2021 er bedriftene representert ved flere foredrag med Trehusbyen Nerøra som gjennomganstema.

Bildeutstillinga på Amfi OTI forteller litt om utviklinga av treindustrien fra de lokale små sagene og snekkeribedriftene i Ingdalen, Reitan, Rove og Orkedalsøren - via den store Thams-bedriften Strandheim Brug til dagens tremiljø på Storås, Løkken Verk, Meldal og på Å.

Utstillinga, som er en del av Orkangerdagene 2021, blir stående i sommer, og etter det blir den lånt ut til interessenter.

Programmet for Orkangerdagene 2021 finner du her.

Bildeutstilling Amfi OTI

Bildeutstilling om trebedriftenes historie i Visningsrommet for Treklyngen på Amfi OTI. Foto: Marit Mjøen

ST Eiendom OrklaSparebank mini Tregruppen amfi oti orkland energi liggende logo nett amfi orkanger Orkland kommune3 Bardshagu Herregard mini sora Orklagrafiske boks