Hjem » Trio med lang musikkhistorie

Trio med lang musikkhistorie

21.06.2019

Trioen John Atle Krogstad, Per Solbu og Ole Øyum representerte sang- og musikkhistorien fra 1960-80-tallet da Orkangerdagene inviterte til «Førsmak» i Flerbrukshuset på Nedre Rømme torsdag kveld. Dette ga fullt hus og stor stemning.

Sanggruppen Coda fikk æren av å åpne «Førsmak» torsdag kveld. De er nydannet, fra november i fjor, og kunne ikke skilte med noe jubileumsarrangement ennå. Minikonserten ga imidlertid bud om en kvalitet som appellerer til gjenhør. Coda er allerede innleid til konsert med Orkdal Janitsjar senere i år.

Orkangerdagene 2019 feirer seg selv og hele regionens sang- og musikkliv under årets store arrangement på Orkanger. Orkangerdagene kan se tilbake på 60 år under ulike navn, men samme konsept: Festdager for folk i hele regionen. Konferansier på arrangementet, Odd Ustad, listet opp både landskjente og verdenskjente artister som har stått på scenen under arrangementene.

- Orkangerdagene i sin nå¨værende form i regi Orkanger Aktivum har eksistert siden 2000, mens de første arrangementene fra 1960 fram til 2000 gikk under navnene  Orkladagene og Orklamartnan, orienterte Ustad. Han lovte publikum å komme med mange flere opplysninger og historier om 60-åringen Orkangerdagene fredag og lørdag da periodene 1980-2000 og 2000-2019 er på dagsorden.

Feiring av 60-årsjubileet setter også sitt preg på Festkveldene i festivalteltet på Nedre Rømme denne uka.

Tre historiefortellere var hyret av Orkanger Aktivum for å sette publikum inn i rette 60- og 70-tallsstemning under«Førsmak»: John Atle Krogstad, Per Solbu og Ole Øyum - alle musikere og bandmedlemmer med lang fartstid på scenen. John Atle Krogstad er fremdeles aktiv som medlem og solist  på trombone i Orkdal Storband, og Ole Øyum som medlem i Eggkleiva mannskor. Per Solbu har lagt den aktive musikkarrieren på hylla.

De fortalte om fester på lokalet da det kostet fire kroner i inngangspenger, og muligheten til å gjøre bandkarriere dersom de var på rett plass til rett tid. De hyllet korpsbevegelsen og ikke minst korpsdirigent gjennom flere generasjoner skolekorps, Ivar Strand, som har betydd utrolig mye for musikklivet i dalføret.

 3 publikum2 Oyum Ustad Solbu Krogstad1 koret Coda

Tregruppen Salvesen Thams mini amfi oti orkland energi liggende logo nett amfi orkanger orkland kommune logo 700 Bardshagu Herregard mini sora Orklagrafiske boks OrklaSparebank mini washington mills Eiendomsmegler1Hstor1