Hjem » Skolehistorie og janitsjar

Skolehistorie og janitsjar

22.06.2014

Johan Solheim serverte både interessant skolehistorie, artige anekdoter, krydret med dikt og fortellinger fra Orkanger-skolen da han holdt foredrag på Bårdshaug Herregård lørdag 21. juni under Orkanger 2014.

Væet var ikke akkurat på publikums side, så derfor ble Hagepartyet flyttet under tak. Regnet la dermed ingen demper på arrangementet og de femti frammøtte fikk et par timers god opplevelse. Bårdshaug Herregård hadde kastet om på sted for Hageparty, og benyttet salen Orkanger. Hit kom Orkdal Janitsjar og holdt en minikonsert og foredragsholder Johan Solheim.

Solheim er født og oppvokst på Orkanger, utdannet som lærer i Trondheim og hatt yrkeskarrieren stort sett i Steinkjer, bortsett fra et lengre opphold i regjeringskvartalet som statssekretær for to statsråder.

Tittel på foredraget var «Fra barneskolen til undervisningsdepartementet» og Solheim holdt holdt publikum i sin hule hånd med et engasjerende og interessant foredrag.

– Jeg har vært med på mye spennende. Alt fra artige år på Orkanger barneskole, via bygging av et kjempeflott badeanlegg i Steinkjer til jobbing med Mønsterplaner i regjeringskvartalet, sa han.

Solheim har vært lærer og rådgiver i Steinkjer, ekspeditør i SAS, konsulent for skoledirektøren, kultursjef, skolesjef/oppvekstsjef i Steinkjer kommune, assisterende fylkesrådmann og fylkesutdanningssjef i Nord-Trøndelag. Han har vært medlem av kommunestyre og formannskapet i Steinkjer og Nord-Trøndelag fylkesting og fylkesutvalg for Arbeiderpartiet. Han var statssekretær i Kirke- og undervisningsdepartementet under to statsråder: Kirsti Kolle Grøndahl og Mary Kvidal. Han har vært leder i både Steinkjer Arbeiderparti og Nord-Trøndelag Arbeiderparti, og var medlem av Norges Banks representantskap i 12 år.

- Nå er jeg pensjonist, men tar gjerne turen til Orkanger for å hilse på slekt og venner, sier han.

Tregruppen Salvesen Thams mini amfi oti orkland energi liggende logo nett amfi orkanger orkland kommune logo 700 Bardshagu Herregard mini sora Orklagrafiske boks OrklaSparebank mini washington mills Eiendomsmegler1Hstor1