Hjem » Øl og ost
Øl og ost på Bårdshaug stasjon
11.06.2014
Ølentusiast Ole Andreas Opphaug har utvidet interessen til å bli ølbrygger. Fredag 13. juni inviterer han og Evjensgrenda vel til ølsmakedag ved Bårdshaug stasjon
- Dette blir artig, sier Stein Are Slupphaug i velforeninga og håper dette kan bli en årlig tradisjon.
Arrangementet starter kl. 18:00 med et foredrag og kurs av Opphaug der han forteller om prinsippene for ølbrygging, ølets historie, hovedtyper, flasker og hva ølet inneholder. Det etterfølges av en innføring i hvordan øl brygges.
– Etter foredraget, blir det mulig å prøvesmake fire utvalgte øltyper fra vinmonopolet. En belgisk, en italiensk og to britiske, sier Slupphaug. Tradisjonekt hører vi "rødvin og ost". Her ved Bårdshaug handler det om øl og ost. De har skaffet ost fra Orkladal ysteri i Råbygda og øltypene er valgt med omhu for å matche ostene.
Følgende øl-typer blir presentert: Westmalle Dobbel (Belgia), Samuel Smith’s Winter Welcome Ale (Britisk), Hook Norton Flagship (Britisk) og Brewfist Green Petrol Black (Italia).
Alle som kan krype og gå, og er gamle nok til ølsmaking, er hjertelig velkommen. Til og med er det gjort mulig for folk helt sør fra Løkken Verk å komme anstendig til Bårdshaug med Thamshavnbanen. Toget går fra Løkken kl 15:45 og ankommer Bårdshaug kl. 17:00. Når toget forlater stasjonen kl 18:10, starter ølprogrammet. Dersom du må dra igjen med toget, er det mulig å kjøpe øl på toget, men da blir det bare vanlig fatøl!
Ole Andreas Opphaug er svært engasjert i ølbrygging og brygget selv de siste par åra.
Togtider med Thamshavnbanen fredag 13. juni:
15:45 Løkken Verk
16:25 Fannrem
17:00 Bårdshaug Stasjon
17:30 Fannrem
ca 17:45 Bårdshaug Stasjon
Toget drar fra stasjonen kl 18:10 og arrangementet starter.
Ole Andreas Opphaug presenterer ølbryging og øltyper.