Hjem » Offisiell åpning av Orklaparken

Offisiell åpning av Orklaparken

17.06.2017

Årets tema under Orkangerdagene er elva Orklas historie fra Forve bru til utløpet ved Orkdalsfjorden. Lørdag 17. juni foretar ordfører Oddbjørn Bang den offisielle åpninga av Orklaparken.

Orkangerdagene er ei festivaluke hvor organisasjonen Orkanger Aktivum har satt sammen et variert program over ti dager. Det blir anledning til å delta på guidet turmarsj, foredrag, billedutstillinger og underholdningskvelder på Nedre Rømme.

Årets tema er altså Orkla som har vært samferdselsåre for tømmerfløting og fergemannstransport, samtidig som den har herjet med mennesker, hus, terreng og bruer. Mange har i tillegg et kjærlig forhold til elva med de mange badeplassene og fiskevallene. Historien er fortalt på seks permanente opplysningsskilt som nå er satt opp langs turstien. Skiltene er laget i samarbeid mellom Fannrem vel, Evjensgrenda velforening og Orkanger Aktivum, med støtte fra Orkdal Sparebank.
Orkdal kommune har gjennom de siste årene anlagt Orklaparken som strekker seg langs elva fra Forve bru til Grønøra industriområde ved Orklas utløp. Parken består av en flott tursti og nye bruer er bygd over Follobekken og Evjensbekken.

I dag lørdag 17. junier det turmarsj langs Orklaparken fra Fannrem stasjon til Orkanger. Ved Evjenskastet, ca 300 meter sør for Bårdshaug bru, blir det en stans der ordfører Oddbjørn Bang foretar den offisielle åpningen av Orklaparken. Evjensgrenda Velforening sørger for muligheten til å kjøpe noe å spise og drikke. Det blir gratis turer med Thamshavnbanen fra Bårdshaug til Fannrem i forbindelse med turmarsjen.

Tregruppen Salvesen Thams mini amfi oti orkland energi liggende logo nett amfi orkanger orkland kommune logo 700 Bardshagu Herregard mini sora Orklagrafiske boks OrklaSparebank mini washington mills Eiendomsmegler1Hstor1