Hjem » Åpen temakveld om Strandheim Brug

Åpen temakveld om Strandheim Brug

27.11.2015

Orkanger Aktivum inviterer til Åpen temakveld tirsdag 1. desember kl. 18:00 i OIFs klubbhus i Idrettsparken på Orkanger.

Tema for kvelden er Strandheim Brug og Thamspaviljongen. Kvelden starter med at Arnfin Sæthre viser en bildeserie om Strandheim Brug - sagbruket ved fjorden på Orkanger. Bruket ble etablert i 1867 og ble brått og uventet nedlagt våren 1914. Da hadde Bruket vært gjennom storhetstider og arbeidskonflikter, og er i ettertidblitt kjent som landets første ferdighusfabrikk. Den emst kjente direktøren var Christian Thams, men det hans far Wilhelm Thams som etablerte Strandheim Brug.

Her ble også den berømte paviljongen til den norske avdelinga i Verdensutstillinga i Chicago i 1893. Det var Christian Thams som fikk produsert denne på Strandheim Brug og den har hatt et mangfoldig liv i USA. Som de fleste vet har Thamspaviljongen nå kommet tilbake til Orkanger.

Resten av historien får du tirdag kveld i OIFs klubbhus!

 

Temakveld O aktivum nett

Tregruppen Salvesen Thams mini amfi oti orkland energi liggende logo nett amfi orkanger orkland kommune logo 700 Bardshagu Herregard mini sora Orklagrafiske boks OrklaSparebank mini washington mills Eiendomsmegler1Hstor1