Hjem » Karikaturutstilling åpner 13.juni

Karikaturutstilling åpner 13.juni

01.06.2020

90 karikaturer er klare for utstillinga "I Odd Einarsons verden" på Orkland bibliotek i Orkanger fra 13. juni. Åpningsseremonien blir kl 12.

Orkanger Aktivum jobber målbevisst for å gi publikum opplevelser i løpet av sommeren og høsten som en erstatning for Orkangerdagene 2020 som skulle vært gjennomført fra 12.-21.juni. Annerledesdagene blir et knippe arrangement som lar seg gjennomføre innenfor smittevernregler og råd fra kommunelegen. 17.mai publiserte Orkanger Aktivum NRK-innslaget fra 17.mai på Orkanger i 1996.

Karikaturutstillinga er ett av arrangementene som gjennomføres nå i juni. Den har kommet i stand gjennom et tett samarbeid mellom Orkanger Aktivum, Orkland Bibliotek i Orkanger og initiativtakerne Berit Gjølmesli og Marit Mjøen. Utstillinga åpner lørdag 13.juni kl. 12 og vil stå i Orkland Bibliotek i Orkanger ut juni. Det er gratis inngang til utstillinga.

- Arbeidet med utstillinga har vært et enormt artig prosjekt der folk fra hele regionen har engasjert seg og lånt ut karikaturtegninger av seg selv og sine nærmeste villig vekk, sier Berit Gjølmesli. Dermed er det blitt ei utstilling som virkelig setter karikaturtegning på dagsorden. I tillegg er dette kulturhistorie ettersom kunstneren selv Odd Einarson representerer en kunsttradisjon som ikke er så vanlig lenger: Omreisende kunstnere med kullstift og fargestifter er ikke hverdagskost i dag.

Odd Einarson var en slik kunstner. Med sitt rullende atelier "Ruslebo" reiste han over hele landet, og det blir sagt at han karikerte 650.000 nordmenn i løpet av karrièren mellom 1947 og 1985.

 

Tregruppen Salvesen Thams mini amfi oti orkland energi liggende logo nett amfi orkanger orkland kommune logo 700 Bardshagu Herregard mini sora Orklagrafiske boks OrklaSparebank mini washington mills Eiendomsmegler1Hstor1