Hjem » Fullt trøkk på Nedre Rømme

Fullt trøkk på Nedre Rømme

23.06.2012

Fredagskvelden på Nedre Rømme ble en fantastisk kulturell opplevelse - igjen. Publikum ble presentert alt fra vakker vokal, til eritreisk folkemusikk, afrikansk dans, lyrisk visepop og til slutt fyrverkeriet Heidi Blåsmo Framtzen og hennes band Funky Mamas & The Royal Rumble.

Det startet med det unge sangtalentet Ellen Annonsen. Deretter var det eritreisk folkemusikk og en oppvisning i afrikansk dans.

Simon Skrødal presenterte et knippe av sine egne sanger og avsluttet minikonserten med tre nummer sammen med sin far ørbøggen Per Helge Skrødal. Simon Skrødals skapte god pubstemning og framførte visepop som passet publikum perfekt.

Kvelden ble avsluttet med orkangerjenta Heidi Blåsmo Frantzen som har emigrert til  og hennes band med en besetning på åtte pluss to vokaliser i tillegg til henne selv. Det svingte. Blåsmo startet kvelden med å hilse på publikum på sin egen måte der hun gikk mellom benker og bord og ga raust klemmer til alle kjente fra Orkanger. Nå bor hun i Bjerkvik i Narvik kommune, men hun er født og oppvokst på Orkanger.

Her er hennes historie i korte trekk:

Heidi elsker stort sett alt innen musikk. Fra trønderrock til blues, men har også en mykere side som drar henne motcountry og pop.  Hun kommer fra en stor musikkslekt, og startet som en ung pianostudent i en alder av fire år med sin mor som musikklærer. Heidi brukte sitt musikalske øre for og lære seg sanger, isteden for noter.

Da hun rundet sin 6-årsdag, begynte hun som fløytist, også med sin mor som lærer. Etter noen år ble hun aspirant i Orkanger Juniorkorps, der hun var fløytist til hun var 12 år.

Da Heidi ble 11 år gammel, sa hennes oldemor: «Hvis du lærer deg å spille på denne gitaren, får du arve den fra meg». Og det gjorde Heidi. I hennes siste år på barne- og ungdomskolen, begynte hun i et Brassband, spilte kornett og var faktisk hjelpelærer for småtrinnet i kornett, til tross for at hun aldri hadde lært seg å spille med noter.

I voksen alder kan Heidi spille noen instrumenter, men ikke spesielt bra. Derfor bestemmer hun seg for å bli sanger i stedet.

Heidi er kjent for sin magiske stemme, og har rykte for å «synge med hele sjelen». Heidi er godt vant med å tolke alt fra Shirley Bassey til Steven Tyler i Aerosmith. Hun har vært, og er solist i gospelkor, band og storband. Hun er også dirigent for et blandakor og et skolekor.

Et par notater på hennes ønskeliste, er og få synge storheter som «Show must og on» – Queen, og Jan Werner Danielsens tolkning av Johan Sebastian Bach – «Air».

Hun har også fått entre scenen som vokalist, og korist sammen med mange kjente artister i Norges land. Noen og nevner er: Øyvind Blunck, Guri Schanke, Madrugada, Lisa Stokke, Odd René Andersen, Øivind ”Elg” Elgenes, Grethe Svendsen, Jørn Hoel, Tore Skoglund, Mossa, Finn Arve Sørbøe, Jenny Jenssen og mange flere.

Heidis motto innen sang og musikk er: «Ingen ting er umulig!» (Kilde: TV2)

Orkangerdagene har et vellykket konsept med variert kunst fra scenen, publikum som koser seg - og mange frivillige som stiller opp for å gjøre arrangementene smidige og en god opplevelse. Her er de frivillige representert med to vakter fra Orkanger Idrettsforenings håndballavdeling. Alltid smilende og hjelpsom!

 

Tregruppen Salvesen Thams mini amfi oti orkland energi liggende logo nett amfi orkanger orkland kommune logo 700 Bardshagu Herregard mini sora Orklagrafiske boks OrklaSparebank mini washington mills Eiendomsmegler1Hstor1