Hjem » Fargerik og raus pensel fra Kari Hagen Unander

Fargerik og raus pensel fra Kari Hagen Unander

10.07.2006

[bilde h unander.jpg"/>Mandag åpnet Orkdal Kunstforening sin faste sommerutstilling på Strandheim, Orkanger. Utflytta Orkanger-kunstner Kari Hagen Unander er gjesteutstiller.

Hele uka vil hennes rause og fargerike penselstrøk bli å se i de historiske lokalene. Kari Hagen Unander flytta fra Orkanger alerede på slutten av 60-tallet. Nå bor hun i Birkenes like utenfor Lillesand i Aust-Agder. Her har hun sammen med sin ektemann brukt tid og krefter på restaurering av hjemmet sitt - et fantastisk hus.Hun drev i flere år eget galleri, men har den siste tiden konsentrert seg om sin egen kunst. Og det er litt av den hun nå stiller ut på Strandheim. Det er fargerike og rause strøk over lerretet. Hun har med en serie skildringer med inspirasjon fra Sigrid Undsets "Kristin Lavransdatter".- Det er spennende å få komme til Orkanger å vise fram bilder. Og noe inspirasjon henter jeg nok også fra barndomsminner herifra, innrømmer hun. Det var ordfører i Orkdal, Gunnar Hoff Lysholm som åpnet kunstutstillinga - som også er en del av festivaldagene Orkanger 2006 i regi Orkanger Aktivum.Sommerutstillinga er i tillegg til Unanders gjesteutstilling, ogå ei salgsutstilling der også medlemmene i Orkdal Kunstforening deltar.Sommerutstillinga på Strandheim holder åpent fra kl. 16.00-19.00 daglig denne uka.
Tregruppen Salvesen Thams mini amfi oti orkland energi liggende logo nett amfi orkanger orkland kommune logo 700 Bardshagu Herregard mini sora Orklagrafiske boks OrklaSparebank mini washington mills Eiendomsmegler1Hstor1