Hjem » Bakgårdsmarkeder - en kjempesuksess!

Bakgårdsmarkeder - en kjempesuksess!

21.06.2021

Orkangerdagene 2021 oppfordret beboere på Nerøra til å åpne opp bakgårdene for publikum, som et flott innslag i Orkangerdagenes hovedtema "Trehusbyen Nerøra". Dette har vært en suksess!

Det startet lørdag 19. juni med Åpen bakgård hos Ingunn Aspli i Orkdalsveien 3 (gamle Sjøgata). Huset ligger helt inntil gata, men på eiendommen hennes - mot sør med utsikt mot Hermetikken og over Gammelosen - åpenbarer det seg en fantastisk bakgård og hage med urter, blomster, stauder - og et eldorado for både voksne og barn. Såpass vellykket ble dette lørdag, at Ingunn valgte å holde åpent også søndag!

Bakgårdsmarked

Bakgårdsmarked i Orkdalsveien3. Foto: Marit Mjøen

Lørdag 19. juni åpnet Nerøramarked for andre året på rad. Wenche Lunds store bakgård ble omgjort til et gammeldags marked med salg av alt fra kortreist mat fra Thamsriket - smaker fra Orland, gamle ting, og selvsagt var det mulig å sette seg ned med kaffe og kaker. Inntekta av kafesalget gikk uavkortet til fiansnsiering av gjenreising Jenssenbrygga og det kom inn nærmere 10.000 kroner!

Nerøramarked

Nerøramarked. Foto: Marit Mjøen

Søndag 20.juni var det  Bakgårdsmarked hos Grete Gustafson Eriksen. Hun har kjøpt det gamle "Haugrønning-huset" og pusset opp både hus og bakgård til en perle på Nerøra. Besøkende fra fjern og nær koste seg i godværet med kaffe og kaker. Samtidig var det også mulighet til å handle hjemmelagede produkter - både mat og husflid. Og her kunne vi få mange tips til hvordan en kan drive med urter og hage arbeid i en gammel bakgård.

Bakgårdsmarked Nerøra Orkanger

Bakgårdsmarked Nerøra Orkanger. Foto: Marit Mjøen

Fredag 25. juni kl. 16 blir det Bakgårdsseminar i Fjordagata 11. Det er Irene Volden og Harald Aspen som tar i mot publikum og sammen med Orkanger Aktivum er det flere tema som settes på dagsorden. ENØK, isolering, håndtering av byggavfall og tips til steinlegging av gårdsrom. Representanter fra organisasjonen Bygg og Bevar, Retura Midt og Aunemo Utomhusanlegg holder foredrag om hvert av temaene.

Fjordgata 11

Temadag i bakgården i Fjordgata 11 fredag 25.juni. Foto: Marit Mjøen

Siste Bakgårdsmarked under Orkangerdagene 2021 blir lørdag 26.juni kl. 12-15, hos Odd Morten Mjøen og Johanna Jakobsdottir i Njardar gate 5. Her blir det salg av hjemmelaget strikkeprodukter, honning og husflidsprodukter fra Jerstuen i Meldal. Orkdal skolekorps har tatt på seg salg av kaffe og kaker og inntekta går selvfølgelig til drift av skolekorpset! Og kanskje blir det en truddelutt fra korpsmedlemmer også? I tillegg til marked benyttes bakgården i Njardar gate til fokus på to tema: Historien om Folkets Hus. Njardar gt 5 ligger nemlig i det man tidligere kalte "Folkets Hus-bakken", for forsamlingshuset lå der Orkanger barnehage ligger i dag - fra 1920 til det ble revet i 1982. Et annet tema som skal på dagsorden i Njardar gt 5 lørdag fra kl 12 er brannsikring av gammel trehusbebyggelse. Virksomhetsleder Leif Harald Bremes i Orkland Brann- og redningstjeneste holder foredrag.

Njardar gate 5

Bakgårdsmarked og temadag i Njardar gt 5 (gult hus) kl. 12-15. Foto: Knut Even Wormdal

Se hele programmet for Orkangerdagene 2021

Obs Alle arrangement avvikles i tråd med lokale smittevernregler og etter råd fra kommunelegen. Vi anbefaler publikum til bruk av munnbind ved utendørsarrangement.

Tregruppen Salvesen Thams mini amfi oti orkland energi liggende logo nett amfi orkanger orkland kommune logo 700 Bardshagu Herregard mini sora Orklagrafiske boks OrklaSparebank mini washington mills Eiendomsmegler1Hstor1