Hjem » Artige historier, viser og bakgårdspizza på Nerøra

Artige historier og bakgårdspizza på Nerøra

22.06.2022

Folk koste seg med bakgårdsmarked, bakgårdspizza, viser og fortellinger fra Nerøra i går ettermiddag under Orkangerdagene. Tre huseiere inviterte slik at folk kan oppleve bakgårdsstemningen som er så unik og flott i Trehusbyen Nerøra.

Program for Orkangerdagene les her - eller følg med i avisa Sør-Trøndelag

I Johan Richters gt 4 hadde Matts og Grethe Gustafson Eriksen investert i pizzaovn samtidig som de hadde utsalg av husflid og håndverk i uthuset. Hele ettermiddagen stakk det folk innom og det tyder på at konseptet var vellykket. Kanskje blir dette gjentatt også utenom Orkangerdagene - når været blir flott og sommerkveldene er lange og lyse.

Artige fortellinger fra oppvekst på Nerøra og Kåresgata ble tema i Fjordgata 11 hos Irene Volden og Harald Aspen. Maren Snildal Rudbech, oppvokst på Nerøra hadde tatt turen helt fra Jessheim for å bidra med historier fra gamle Øra. Hun fortalte levende om sine opplevelser i Frelsesarmeen, Folkets Hus og i fjæra. Øystein og Finn Hoff vokste opp i Kåresgata og ga et innblikk i hvordan det var å ha nabokjærringa som en god oppdrager og at alt var tillatt bare de kom hjem til middag!

Hele arrangementet ble rammet inn av trubadur Tor Kvarsnes som sang kjente og kjære sanger og viser fra gamle Orkanger.

Irene Volden og Harald Aspen åpnet bakgården sin for et trivelig kulturarrangement. Foto: Marit Mjøen

5 Irene Harald2 Irene Harald

Trubadur Tor Kvarsnes. Foto: Marit Mjøen

1 Tor Kvarsnes

Maren Snildal Rudbech. Foto: Marit Mjøen

4 Maren Snildal Rudbech

Øystein og Finn Hoff fortalte om oppveksten i Kåresgata. Øystein hadde med et stemningsbilde fra Kåresgata malt av hans far Ole Hoff. Flere av husene på bildet er borte vekk. Foto: Marit Mjøen

6 Hoff Hoff

Folk koste seg i Fjordagat 11. Foto: Marit Mjøen

6 folket

 

Fersk bakgårdspizza servert av Matts Eriksen. Foto: Marit Mjøen

1 bakgardspizza

Trivelig stemning hos Matts og Grethe Gustafson og Eriksen i Johan Richters gt 2. Foto: Marit Mjøen

2 Stemning1 Pizza

 

ST Eiendom OrklaSparebank mini Tregruppen amfi oti orkland energi liggende logo nett amfi orkanger Orkland kommune3 Bardshagu Herregard mini sora Orklagrafiske boks